Bellen +31 (0)40 844 77 52
we zijn nu gesloten

Je hebt nog geen boeking gemaakt

Camping Dordogne

  • Voorzieningen dagelijks open
  • Hele seizoen animatie
  • Aankomst elke dag

Kampeervakantie in de Dordogne

Camping Le Grand Dague

In Nederland reppen we over de Dordogne, die fraaie streek met beroemde grotten, dromerige stadjes en duizend-en-één kastelen. En uitstekende campings bovendien. De Fransen zelf praten vol liefde over de Périgord. Want dat was vroeger - vóór de Franse Revolutie-  de officiële streeknaam.

Onderweg naar je camping zie je al hoe mooi de Dordogne is. Door het variërende landschap is de regio een juweeltje om doorheen te rijden. Logisch dat de streek van National Geographic een plek kreeg in de top 5 meest verwonderlijke bestemmingen van 2019!

Uitstapjes vanaf uw camping in de Dordogne

De Dordogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk. De toeristische handboeken verdelen deze streek in vier regio's: de witte, de paarse, de zwarte en de groene Périgord. Elke streek heeft z'n eigen charmes en historie. Vanaf je camping in de Dordogne kun je zo op verkenningstocht.

 

 

 


Hét symbool van de Dordogne is Le Taureau. De afbeelding van de stierenkop is een hulde aan de beroemde grottekeningen van Lascaux, de prehistorische schatkamer van de Dordogne

Culinair genieten in de Dordogne

Truffels, foie gras, eekhoorntjesbrood en confit du canard...het zijn zomaar enkele staaltjes culinair vakmanschap uit de Dordogne. Deze streekspecialiteiten bezorgen fijnproevers de vakantie van hun leven. En vergeet de beroemde Appellation Contrôlées uit Bergerac niet. Zie je jezelf al zitten in een restaurantje met zo'n heerlijk glas wijn?

Natuur in de Périgord

Camping Le Grand Dague

Watermolens van toen

Liefhebbers van watermolens moeten beslist een dagje reserveren voor de vallei van Bandiat. In het noorden van de Dordogne kun je vijf authentieke -nog in gebruik zijnde!- watermolens bezoeken. Bij de VVV wijzen ze je graag de weg. In het nabijgelegen stadje Nontron is het ook gezellig toeven.
 

Lappendeken van 50 tinten groen

Tussen al die historische parels zou je een belangrijke attractie van de Dordogne bijna vergeten. Want dat is de natuur. Vruchtbare valleien, ranke heuvels, donkergroene bossen en kalkstenen kliffen en ravijnen kleuren de Dordogne tot een sprookjeslandschap in 50 tinten groen. 

 

 

 

 

 

 

Houd je van een pittige wandeling? Regionaal Natuurpark Périgord Limousin is de 'fine fleur' van de Dordogne.

 

Meer dan duizend kastelen

Je mag ze zelf tellen, maar volgens de VVV heeft de Dordogne 1001 kastelen. Van trotse burchten op steile rotsen tot romantische paleizen met weelderige tuinen. De mooiste staaltjes historische bouwkunst kun je zelf bezoeken. De kastelen van Castelnaud, Jumilhac, Puymartin, Lanquais, Beynac en Hauteford zijn betoverend. Maar de overige 995 torencomplexen mogen er ook zijn...

Cultuur en genieten

Camping Le Grand Dague

Sarlat, de parel van de Périgord

Als je in de Dordogne maar één stadje bezoekt, ga dan naar Sarlat. Dit is de toeristische parel van de Périgord. Vakwerkhuisjes en statige herenhuizen met renaissancegevels in een doolhof van smalle straatjes en pleintjes laten het centrum schitteren. Op woensdag en zaterdag trekt de gezellige markt veel volk. Slenteren langs kraampjes met vers fruit, heerlijke streekproducten en mooie spulletjes. Op zoek naar een souvenirtje? Als je in Sarlat niet slaagt, dan slaag je nergens!
 

De grotten van Lascaux

De originele grotten van Lascaux kun je helaas niet meer bezoeken. De Sixtijnse kapel van de préhistorie is door de autoriteiten tot beschermd gebied verklaard. Maar Lascaux II is wél toegankelijk. Dit is een één-op-één replica van de grotten met de prehistorische wandtekeningen. Tip: koop je ticket enkele dagen van te voren in Montignac, dan ben je zeker van je entreebewijs. In de zomer is de toeristische toeloop enorm.

 

 

 

 

 

Bergerac, historisch wijnstadje aan de rivier

In de Dordogne geen gebrek aan historische stadjes. Neem het opgewekte Bergerac, vol winkeltjes en leuke autovrije straatjes. Mooi gelegen aan de rivier de Dordogne. De karaktervolle Bergerac wijnen zijn hét uithangbord van de stad. Al staat ze ook in de boeken als de tabakshoofdstad van Frankrijk. In Musée du Tabac  kom je er alles over te weten. Het verhaal van de verzonnen volksheld Cyrano de Bergerac ken je misschien al. Vraag je kinderen tijdens een stadswandeling of ze het standbeeld van die meneer met die grote neus al hebben gezien! Parkeren kan dicht bij het centrum bij de oude brug (Vieux Pont) aan de Rue Abert Garrigat.
 

De smalle straatjes van Périgueux

Périgueux, het centrum van de Périgord Blanc, is één van de bekendste stadjes in de Dordogne. In het centrum wemelt het van de middeleeuwse straatjes. In Musée du Périgord neem je een duik in de geschiedenis van de streek. De blikvanger van dit stadje is de Saint Front kathedraal uit de 11e eeuw. Ontworpen door dezelfde architect die de Sacré Coeur in Parijs op zijn naam kan schrijven: Paul Abadie.

 

 

 

Actieve vakantie in de Périgord

Camping Le Grand Dague

Kanovaren op de Dordogne

Wie Dordogne zegt, zegt kanovaren. De Dordogne, de Dronne en de Vézère zijn drie schitterende rivieren. Na iedere bocht geniet je van wéér een ander uitzicht. Verblijf je op camping Le Grand Dague? Onze CampingAdventure specialisten boeken graag de mooiste kanotochten voor je. Inclusief vervoer van de camping naar de instapplaats en vice versa. Met één, twee of drie personen in een kano of kayak. Een perfect gezinsuitje! 

 

 

 

Varen in een Gabare

Kies voor avontuur en romantiek aan boord van een Gabare! Gabares zijn authentieke, Franse houten schepen die vroeger materiaal over de rivier naar Bordeaux vervoerden. In juli en augustus zijn er dagelijks afvaarten in Beynac. Een tochtje in een replica van een Gabare is de moeite waard. Je kunt kaartjes kopen aan de kade of bij de VVV.

Wil je meer weten over een actieve vakantie in de Dordogne? 
Bekijk dan onze outdoor activiteiten

 

Kinderen en Tieners

Camping Le Grand Dague

Jacquou Parc

Dit is een attractiepark waar kinderen van alle leeftijden zich de hele dag kunnen vermaken. Er zijn leuke, spannende attracties, een kinderboerderij en op warme dagen kun je afkoelen in het spetterende waterpark.
Het park is geopend vanaf half juni t/m augustus, ligt op nog geen 45 minuten rijden van de camping in de Dordogne, en is een absolute hit onder kinderen.
 

Préhisto Parc

Maak een reis in de tijd naar het prehistorisch park dat door UNESCO op de werelderfgoedlijst is gezet. Leer alles over de Oude steentijd en het einde van de ijstijd. Je kunt hier zelfs leren hoe je zelf vuur maakt of hoe je moet jagen met een prehistorisch werktuig. 
Dit is toch veel leuker dan een geschiedenisles op school?

 

 

 

 

 

Château de Castelnaud

Altijd al gedroomd om ridder te zijn? In Château de Castelnaud kun je deze droom voor 1 dag waarmaken. Hijs jezelf in een harnas, schiet met een mega-katapult en geniet van toneel en het poppentheater.
Een historisch monument dat jong en oud weet te vermaken.

Parc Acrobatiek

Op grote hoogte tussen de boomtoppen zweven, uiteraard geheel veilig. Dat moet toch heerlijk zijn? Bij L'Appel de la Fôret kun je kiezen uit verschillende parcours, van heel eenvoudig tot heel moeilijk. Dat betekent dat alle leden van het gezin een poging kunnen wagen. Het park ligt op ongeveer 27 kilometer van de camping en is het gehele seizoen geopend.

 

Op zoek naar een camping in Frankrijk? Klik hier voor een overzicht

 

Aanbiedingen


In het voorjaar kun je bij Iris Parc profiteren van het Gratis Nachten voordeel. Oók in de meivakantie!

Bekijk aanbiedingen

Contact 


Route du Grand Dague
24750 Atur/Périgueux
Frankrijk

T: (+33) (0)5 53 04 21 01

SIRET - 503 601 916 00011


Bekijk