Bellen +31 (0)40 844 77 52
we zijn nu gesloten

Je hebt nog geen boeking gemaakt

Outdoor activiteiten in de Dordogne

  • Voorzieningen dagelijks open
  • Hele seizoen animatie
  • Aankomst elke dag

Actieve vakantie in de Dordogne

Camping Le Grand Dague

Paardrijden in de Dordogne

Op de rug van een paard is de hemel op aard, volgens paardenliefhebbers. En daar kunnen wij ons iets bij voorstellen. Een heel relaxte manier om de omgeving te verkennen: het paard klimt en klautert en jij hoeft alleen maar te genieten van al het moois om je heen. Vanuit de camping worden er verschillende tochten georganiseerd in de omgeving. De tochten zijn onder begeleiding en duren ongeveer 1 uur. Elke donderdagmiddag. Prijs: € 25 per persoon. Voor kleinere kinderen is er onder begeleiding elke woensdagochtend op de camping ponyrijdenPrijs: € 5 voor ongeveer 10 minuten.

Boomklimmen in bos

Bij het Appel de la Foret in Thenon (klein half uurtje rijden van de camping) kun je op grote hoogte boven de bomen lopen. Er zijn een tiental trajecten met verschillende uitdagingen, variërend van klimmen tot zwaaien aan lianen. Voor je de hoge oversteek maakt kun je gelukkig wel een beetje oefenen op de beginnerstrajecten en vanaf daar telkens (letterlijk) een stapje hoger. Ben je 14 jaar of ouder, dan mag je zonder begeleiding over de boomtoppen zweven. Bomenparcours: elke dinsdag en donderdag. Klim door de bomen met dit spannende parcours. Om dit parcours af te kunnen leggen is de minimale lengte 100 cm. Het parcours is gelegen op ongeveer 30 autominuten van de camping. Tijdsduur: 3 uren. Prijs: €19 volwassene, €15 kinderen tussen de 120 - 139 cm, €11 kinderen tussen de 100 - 119 cm.

Kano- en kajaktochten

De nummer 1 activiteit in de Dordogne is natuurlijk kanoën. Lekker de hele dag op pad en zo nu en dan eens aanleggen voor een picknick of een zwempartij. De Dordogne, de Dronne en de Vézère zijn drie schitterende rivieren. Tijdens je tocht door de vallei van de Vézère kom je forten en grotten tegen, verscholen in het prachtige landschap. Deze kano- en kajaktochten zijn geschikt voor iedereen, gezien de kalme rivieren. Een hartstikke leuke activiteit dus om samen met het hele gezin te doen (uiteraard wel in je eigen kano). Kanovaren: Elke maandag en vrijdag kun je de l'Isle afvaren. Vertrek vanaf de camping 13:00 uur. Prijs: € 16 per persoon

Varen in een Gabare

Nostalgie aan boord van een Gabare! Gabares waren houten schepen die vroeger vracht over de rivier naar Bordeaux vervoerden. In juli en augustus zijn er dagelijks afvaarten in Beynac. Een tochtje in zo'n Gabare-replica is beslist de moeite waard. Je kunt kaartjes kopen aan de kade of bij de VVV.

Grotten van La Roque-St.-Christophe

Altijd weer spannend, zo'n bezoekje aan een grot. Diep onder de grond (Waar het koud is, vest mee is een aanrader!) ga je een totaal nieuwe wereld ontdekken. Druipsteengrotten, kathedralen van kristal en in andere grotten, zoals La Roque-St.-Christophe, loop je gewoon door de leefomgeving van je verre voorvaderen. De meeste grotten verken je te voet, maar bij sommigen leg je een deel van de tour af in een bootje of trein.

Prehistorie van Frankrijk

Archeologen in de dop kunnen hun hart ophalen in de Dordogne met zijn 147 prehistorische vindplaatsen. 15 van deze locaties zijn zelfs geplaatst op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Heb je het liever overzichtelijk op 1 plek? Dan is het Musée National de Préhistoire een aanrader. Hier vind je de Frankrijks grootste verzameling opgravingen uit de oude steentijd. Lascaux II in Montignac is nog zo'n topattractie van de Dordogne. Dit is een getrouwe nabootsing van de beroemde prehistorische grot die 200 m verderop ligt.

Paintball

Slechts 2 km van de camping kun je elke woensdag en vrijdag om 16 uur paintballen. 
Prijs:€ 18,- per persoon (2 uur, vanaf 8 jaar)

Vélorail

Fietsen op het spoor? En niet zomaar een fiets! Vanaf Corgnac sur l'Isle fiets je naar Thiviers op van een karretje dat gemaakt is om op een spoorlijn te rijden. Eh, een spoorlijn? Is dat wel veilig? Geen zorgen. Het is een voormalig spoor dat niet meer in gebruik is. Nu is het een ideale en sportieve manier om de omgeving eens van een heel andere kant te ontdekken. Een echt gezinsuitje, want de fiets is geschikt voor max.5 personen. Er zijn 2 paar trappers, dus je kunt nog lekker afwisselen ook. Elke maandag om 14 uur. Prijs: € 27 voor een fiets geschikt voor 2 à 5 personen € 7,- 

 

Alle activiteiten kun je op camping Le Grand Dague  reserveren