Bellen +31 (0)40 844 77 52
we zijn nu gesloten

Camping quality

Je hebt nog geen boeking gemaakt

FAQ's

Algemeen

 

 • Elke dag van de week aankomen
 • Het hele seizoen animatie, ook de faciliteiten zijn geopend
 • Goed opgeleid Nederlandstalig personeel
 • Animatieprogramma voor alle leeftijden
 • De beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Verschillende types accommodaties: stacaravans, bungalowtenten, glamping en luxe safari tenten, staanplaatsen.

 

 

In 2 landen Frankrijk & Luxemburg.

Op 4 locaties in Frankrijk :

 • Camping Le Chêne Gris (Seine-et-Marne / Île-de-France) 
 • Camping Le Château de Galaure (Drôme / Rhônes-Alpes)
 • Camping Le Grand Dague (Dordogne / Aquitaine)
 • Camping Le Ty Nadan (Locunolé/Bretagne)

Op 1 locatie in Luxemburg :

 • Camping Birkelt (Larochette / Mullerthal)

 

 

 

Je kunt zelf bepalen op welke dag van de week je aankomt. Het kan echter voorkomen dat er gevraagd wordt aansluitend te reserveren in verband met een efficiëntere bezetting van onze accommodaties.

 

 

Het minimum aantal nachten verschilt per accommodatie en per bestemming. In het hoogseizoen geldt meestal een minimum verblijf van 4 nachten. In het laagseizoen is dit meestal een minimum verblijf van 2 nachten. Op camping Le Chêne Gris en op camping Birkelt is het mogelijk om 1 nacht te reserveren. Mits een toeslag van €15,-

 

Uw accommodatie

 

Een Iris Parc-tent beschikt over een zeer complete inrichting. Zo is uw keuken voorzien van een driepitsgasstel en een vol formaat koelkast. Verder zijn er natuurlijk borden, glazen, bestek, kookgerei en een complete set pannen aanwezig. Ook voor elektra is gezorgd: uw tent is goed verlicht en de koelkast is normaal aangesloten. De bungalowtent is voorzien van echte bedden, de lengte van het 2-persoonsbed en de beide 1-persoonsbedden is 1,90 meter. De twee onderschruifbedden zijn 1,80 meter lang. Dekens, lakens, kussens en slopen neemt u zelf mee. Elke Iris Parc-tent beschikt over een complete tuinset met twee tafels, vier kunststof stoelen, twee verstelbare stoelen en een parasol. Voor toiletten en douches kunt u gebruik maken van het sanitairgebouw op de camping.

 

 

Interieurfoto´s geven een indruk van wat je kunt verwachten in de accommodatie. Echter de interieurs zijn niet op alle campings gelijk. Interieurs kunnen echter worden voorzien van een andere stoffering of meubilair. Daardoor zijn ook verschillen in uiterlijk mogelijk. Niet alle stacaravans zijn afkomstig uit hetzelfde bouwjaar en bovendien zijn er verschillende fabrikanten.

 

 

Bij de staanplaatsen is het plaatsen van een klein tentje toegestaan. Naast de huuraccommodaties (stacaravans en tenten) echt niet. 

 

 

Je auto kan op de meeste campings naast de accommodatie worden geparkeerd. Wanneer dit niet mogelijk is of als hiervoor geen plaats is, staat er bij het overzicht van de voorzieningen bij de camping vermeld dat je gebruik dient te maken van de verplichte centrale parkeergelegenheid. Indien je meer dan 1 auto meeneemt naar de camping is het mogelijk dat de camping extra kosten in rekening brengt voor deze extra auto. Die dien je op de centrale parkeergelegenheid van de camping te parkeren.

 

In sommige gevallen is dit toegestaan, echter alleen wanneer het één gezin betreft. De accommodaties van Iris Parc zijn ingericht voor het maximaal aantal toegestane personen; daarom dienen wij extra personen altijd aan te vragen bij de betreffende camping. Om problemen bij aankomst op de camping te vermijden, kun je  contact opnemen met onze medewerkers op telefoonnummer 040-8447752 . Denk ook aan verzekeringen en in geval van calamiteiten dat het daarom belangrijk is om het maximaal toegestane aantal personen in de accommodatie niet te overschrijden.

 

 

De stacaravans en tenten zijn uitgerust voor maximaal 6 personen. Let op, uitzonderingen zijn hierop mogelijk; deze staan vermeld bij de accommodatie omschrijving. Let op: ook kleine kinderen en baby's worden als persoon meegeteld

 

 

De ruimte tussen de bedden is niet toereikend om een campingbedje te plaatsen. Eventueel is het mogelijk om een van de eenpersoonsbedden te kantelen/op de kant te plaatsen, waardoor er ruimte gecreëerd wordt voor het campingbedje.

 

 

Ja, bij elke Iris Parc accommodatie hoort een comfortabele tuinset met parasol. Standaard is elke stacaravan voorzien van een tuintafel met vier kuipstoelen en twee verstelbare stoelen. De tenten hebben dezelfde tuinset, plus een extra tafel (voor binnen of buiten). Let op: uitzonderingen zijn mogelijk, zie hiervoor de opmerkingen bij de accommodatie omschrijving bij de camping van je keuze.

 

Veel stacaravans, en tegenwoordig ook de luxere tenten, beschikken over airconditioning. Bij de accommodatie specificaties staat vermeld of airconditioning is inbegrepen.
Het kan voorkomen dat in de stacaravan de airconditioning tevens als verwarming functioneert. Soms is het mogelijk, dat vanwege het energie besparingsbeleid van de camping, de airconditioning is uitgeschakeld als je niet in de stacaravan bent. Wij vragen je begrip hiervoor.

 

 

Uiteraard beschikken alle stacaravans en Iris Parc tenten over een koelkast. De meeste hebben een apart vriesvak.

 

 

Stacaravans van Iris Parc hebben altijd een verhoogde houten veranda.

 

 

Roken is niet toegestaan in onze accommodaties.

 

Reserveren

 

Toegangskaartjes voor de pretparken Disneyland® Resort Paris en Parc Asterix kun je bij ons bestellen! De toegangskaartjes kun je bij je reservering bestellen of bij de receptie op de camping. Indien je de kaartjes bij je reservering bestelt ontvang je deze bij aankomst op de camping. 

 

 

Indien de betaling voldaan is, ontvang je de reispapieren 3 weken voor vertrek naar de camping. Deze reispapieren dien je zelf te printen en mee te nemen naar je bestemming. Wanneer je 2 weken voor vertrek boekt noemen wij dit een last-minute boeking. Dan krijg je bij een internet reservering direct een online betalingsmogelijkheid op het scherm aangeboden. Na deze betaling, krijg je direct per email je reispapieren toegestuurd.

In de reispapieren zit je voucher die je op de camping moet tonen en tips voor onderweg over o.a. toltarieven en vignetten. Ook zijn toegevoegd algemene tips over bijvoorbeeld waarborg en huisdieren. 

 

 

Wat je vakantie kost is eenvoudig uit te rekenen. Bijvoorbeeld: je gaat met jouw gezin 2 weken naar camping Le Chêne Gris. Je huurt een volledig ingerichte Navajo en je verblijf is van 3 juni tot 17 juni (2weken).

De berekening is dan als volgt:  
14 nachten à € 34,- per nacht € 476,00
-/- korting (14=7) 7 x € 34,-   € 238,00 -/-
+ reserveringskosten €   20,00
   
Deze vakantie kost je € 258

 

 

Nee, wij bieden geen optie aan en een boeking is dus direct een definitieve boeking. Wel heb je het recht om je boeking zonder opgave van redenen binnen 24 uur kosteloos te herroepen tot 8 weken voor vertrek.

 

 

In principe niet, want de prijs is hetzelfde. Heb je nog vragen of wens je een persoonlijk advies? Neem dan telefonisch contact op. Je kunt ook het Link op onze website invullen. Wij bellen of mailen je dan terug.

 

 

 

Via internet kunt u boekingen maken tot 3 accommodaties voor dezelfde periode en dezelfde camping. Indien uw groep groter is en meer dan 3 accommodaties nodig heeft, dan kunt u telefonisch een aanvraag daarvoor doen bij een van onze medewerkers.

 

 

De Iris Parc accommodaties zijn altijd nieuw of bijna nieuw. In de regel worden ze na vijf seizoenen vervangen. Wij zorgen er uiteraard voor dat uw accommodatie in topconditie blijft.

 

 

De Iris Parc campings zijn familiecampings en daarom worden alleen reizende jongeren niet geaccepteerd. Om problemen bij aankomst op de camping te vermijden adviseren wij u om vóór het maken van uw definitieve boeking contact met onze reserveringsafdeling op te nemen.

 

 

Ja, de campings van Iris Parc zijn geschikt voor invaliden. U dient er rekening mee te houden dat de meeste stacaravans door hun drempel niet geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Bij Navajo tenten geeft de ingang doorgaans geen problemen, het type Ottawa is wat minder geschikt. Wilt u extra informatie? U kunt ons altijd bellen.

 

 

Huisdieren zijn op de camping toegestaan. In de mobile homes en bungalowtenten zijn huisdieren echter nooit toegestaan. De eventuele kosten per nacht vindt u ook bij de bijzonderheden boven de prijstabel. Tijdens de boeking kunt u aangeven dat u een huisdier mee wilt nemen, in de meeste gevallen worden de kosten hierbij direct berekend en betaalt u deze vooraf. Wanneer er geen kosten worden berekend, dan betaalt u deze bij aankomst op de camping. Mocht u meer dan één huisdier mee willen nemen, dient u telefonisch contact op te nemen met een van onze medewerkers.

 

 

U kunt bij boeking een babypakket bijboeken, bestaande uit een kinderbedje, babybadje en kinderstoel. De kosten hiervoor bedragen € 5,50 per nacht. In het bedje is geen deken of linnengoed aanwezig. Dit dient u zelf mee te nemen. Het aanwezige matrasje is dun; veel gasten nemen een extra matras van thuis mee.

 

U kunt altijd een boeking annuleren. Voor het annuleren van een boeking worden er conform de voorwaarden annuleringskosten in rekening gebracht.

 

Inpakken en onderweg

 

Indien de betaling op tijd bij ons binnen is, worden de reispapieren en eventueel bijbestelde Michelinkaarten, autobaanvignetten en/of pretparktickets ongeveer 3 weken voor vertrek naar u verzonden.

 

 

U ontvangt 3 weken voor vertrek uw vouchers. In de vouchers vindt u onder andere uw reisbevestiging, waarvan u het exemplaar dat bestemd is voor de camping afgeeft aan de receptie bij aankomst. Verder treft u een duidelijke routesuggestie aan met nuttige tips en informatie (bijvoorbeeld over tolwegen) en algemene wetenswaardigheden over valuta, identiteitsbewijzen, huisdieren en dergelijke. Voorts ontvangt u per post voor uw vertrek uiteraard ook de eventueel door u bestelde extra's.

 

 

Ja, met de reispapieren wordt tevens een route suggestie meegestuurd.

 

 

De accommodaties zijn uitgerust voor 6 personen. Wat u zelf mee moet nemen is handlinnen en bedlinnen. Kussens en dekens zijn doorgaans in de stacaravans aanwezig. In de tenten moet u hiervoor zelf zorgdragen.

 

 

Een geldig paspoort of identiteitsbewijs per persoon.

 

 

In België, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Italië, Spanje, Hongarije, Kroatië en Slovenië is het verplicht een veiligheidsvest en een EHBO-kist bij u in de auto te hebben. Personen die de auto verlaten moeten het veiligheidsvest in bovengenoemde landen dragen. Aangezien dit in steeds meer Europese landen verplicht is, adviseren wij u een veiligheidsvest en EHBO kist aan te schaffen en deze voor ieder land bij u te hebben. Over veiligheid gesproken: denkt u ook aan een reservebril?
Sinds dit jaar is het is Frankrijk verplicht een alcoholtester in de auto te hebben. Dit geldt ook voor buitenlanders die naar Frankrijk reizen. Tevens mag er in navigatie systemen in Frankrijk geen flitspaal verklikker zitten. Deze functie moet uit de software gehaald worden als die er in zit. Uitschakelen alleen is niet genoeg. Het kan in Frankrijk een boete opleveren van € 1500,00
Overige informatie over verkeersveiligheidsregels kunt u navragen bij het verkeersbureau en/of ambassade van het betreffende land.

 

Betalen

 

Indien je via internet een reservering maakt, kun je er voor kiezen om de (aan)betaling via iDEAL of creditcard te voldoen. Als je telefonisch reserveert bij Iris Parc dan ontvangt je direct na je reservering een email bevestiging met daarin een link om direct de aanbetaling over te maken via iDEAL of creditcard. De aanbetaling komt overeen met 30% van de reissom en reserveringskosten.
Ongeveer 8 weken voor je vertrek ontvangt je een e-mail ter herinnering aan het betalen van het restantbedrag. Via de link in deze e-mail kun je het restantbedrag via iDEAL of creditcard aan ons overmaken. Wanneer je 9 weken voor vertrek boekt vragen wij je het gehele bedrag in één keer te voldoen. Indien je telefonisch boekt, ontvangt je een email met daarin een link naar een iDeal en/of creditcard betalingsmogelijkheid. Reserveer je online, dan kunt je de betaling direct tijdens het reserveren via iDEAL of creditcard voldoen.

 

 

De aanbetaling komt overeen met 30% van de reissom en reserveringskosten.

 

 

Ja, je krijgt een betalingsbevestiging van Iris Parc

 

 

Ongeveer 8 weken voor je vertrek ontvangt je een e-mail ter herinnering aan het betalen van het restantbedrag. Via de link in deze e-mail kun je het restantbedrag via iDEAL of creditcard aan ons overmaken. Wanneer je 9 weken voor vertrek boekt vragen wij je het gehele bedrag in één keer te voldoen. Indien je telefonisch boekt, ontvangt je een email met daarin een link naar een iDeal en/of creditcard betalingsmogelijkheid. Reserveer je online, dan kunt je de betaling direct tijdens het reserveren via iDEAL of creditcard voldoen.

 

 

Soms heffen lokale overheden een verblijfsbelasting, ook wel toeristenbelasting genoemd. Op camping Le Ty Nadan vragen we je bij aankomst de toeristenbelasting te voldoen. Deze belasting varieert van circa € 1,00 tot € 1,50 per persoon per dag, ter plaatse te betalen. Dat geldt ook de milieu/ecotax (alleen op camping Birkelt). 
Bij aankomst vraagt de camping een waarborgsom voor de accommodatie die bij vertrek aan je wordt terug gegeven als je de accommodatie in goede staat achterlaat. Eventuele andere verplichte kosten, zoals een eindschoonmaak, huisdieren of huur van bedlinnen worden vermeld bij het maken van de reservering. 

Op de camping

 

Bij aankomst op de camping kun je je melden bij de camping receptie. De camping receptie dient als aanspreekpunt voor vragen en informatie tijdens je verblijf. 

 

 

Voor het gebruik van de accommodatie en inventaris wordt ter plaatse een waarborgsom gevraagd. Wanneer de accommodatie niet in dezelfde staat wordt opgeleverd als waarin deze is betrokken, kan de camping (een deel van) de borg  inhouden ter compensatie van te maken extra kosten.

 

 

De borg is altijd € 150,-, dit geldt voor luxe stacaravans en bungalowtenten. Bij vertrek binnen de reguliere vertrektijden krijg je dit bedrag weer terug, er van uitgaande dat je de accommodatie schoon en in goede staat heeft achtergelaten. De aankomst- en vertrektijden van de gereserveerde camping vindt u terug in je reisbescheiden.

De waarborgsom kan contant of met creditcard worden voldaan. Onze medewerkers kunnen je hierover informeren.

 


Indien je tijdens je vakantie vragen of opmerkingen heeft over de accommodatie of over de camping dan kunt je daarmee allereerst terecht bij de receptie. Indien je ter plaatse niet tijdig of niet naar tevredenheid wordt geholpen dien je volgens, conform algemene voorwaarden, direct telefonisch contact op te nemen met ons hoofdkantoor. Zie hiervoor ook de informatie in je reispapieren.

 

Bij Iris Parc campings zijn alle faciliteiten het gehele seizoen geopend. 

 

 

Het is een streven van de desbetreffende camping, maar wij kunnen niets garanderen. Via de website/facebook houden we je op de hoogte van de vorderingen van de betreffende werkzaamheden. Zodra er meer informatie bekend is, wordt er een update op de website geplaatst.

 

 

Op elke camping gelden regels. Voornamelijk in en rond het zwembad worden er door campings bepaalde eisen gesteld. Op de campings is het dragen van een badmuts niet verplicht en shorts zijn toegestaan. Informatie hierover kun je vinden op onze site of je kunt navraag doen bij een van onze medewerkers.

 

 

De auto kan meestal naast de accommodatie worden geparkeerd. Wanneer dit niet mogelijk is of als hiervoor geen plaats is, staat er bij de bijzonderheden op betreffende pagina vermeld dat je gebruik dient te maken van de centrale parkeergelegenheid. Indien je meer dan 1 auto naast de accommodatie wilt plaatsen kun je contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij dienen dit altijd na te vragen bij de camping. Het is mogelijk dat een camping extra kosten in rekening brengt voor een eventuele 2e of 3e auto.

 

 

Barbecueën op de camping is toegestaan, met uitzondering van de electische barbecue. 
Vaak bepalen lokale overheden dat open vuur (dus ook barbecues op kolen en briketten) niet is toegestaan i.v.m. brandgevaar in de omgeving. Meestal is een gasbarbecue dan wel toegestaan. Dit kun je navragen bij onze medewerkers.

 

 

Altijd online met je smartphone, tablet of laptop. Dat is mogelijk op alle campings. Middels een eigen inlogcode is het mogelijk om gebruik te maken van internet rondom het restaurant en receptie. Vouchers hiervoor zijn de te koop bij de receptie. Op camping Birkelt is WiFi gratis.

Prijzen:
camping Le Grand Dague, Le Chêne Gris, Le Château de Galaure: 1 uur - €2,50 / 3 uren - €7 / 24 uren - €15
camping Le Ty Nadan: 1 uur - €2 / 5 uren - €5 / 10 uren - €6,50 / 20 uren - €12

 

De geselecteerde medewerkers spreken vaak meerdere talen, waaronder: Nederlands, Frans, Engels, Duits. 

 

 

Iris Parc biedt op alle campings een eigen professioneel animatieprogramma voor diverse leeftijdsgroepen aan, waarbij hoofdzakelijk Nederlands wordt gesproken. Camping Kids voor de jeugd tot 12 jaar, CampingForYou! voor tieners, Camping Family voor het hele gezin en Camping Adventure voor wie van actie en het echte buitenleven houdt.

 

Na je vakantie je accommodatie schoonmaken? Wij begrijpen heel goed dat je daar geen zin in hebt. Daarom bieden we een schoonmaakservice aan. Voor € 50,- (stacaravan en Safaritent Serengeti XL) of € 35.- (tent) is schoonmaken verleden tijd en kun je ongestoord van de laatste vakantie-uren genieten! De eindschoonmaak kan direct bij boeken, onder extra's, bijgeboekt worden.

Schoonmaken is een hele klus. Voor iedereen. Daarom vragen wij je om je accommodatie netjes achter te laten. Het enige wat je voor vertrek hoeft te doen is: de keuken netjes achterlaten door de afwas te doen, de vloer vegen, de douche droog achterlaten en het vuilnis in de daarvoor bestemde afvalbakken weggooien.

 

 

Het plaatsen van een klein tentje naast de accommodatie is niet toegestaan. Dit is alleen bij de staanplaatsen toegestaan.

 

 

De ruimte tussen de bedden is niet toereikend om een campingbedje te plaatsen. Eventueel is het mogelijk om een van de eenpersoonsbedden te kantelen/op de kant te plaatsen, waardoor er ruimte gecreëerd wordt voor het campingbedje.

 

Soms heffen lokale overheden een verblijfsbelasting, ook wel toeristenbelasting genoemd. Bij Camping Le Chêne Gris, Le Grand Dague, Le Château de Galaure is de toeristenbelasting al bij de prijs inbegrepen. Op camping Le Ty Nadan bedraagt de toeristenbelasting €0,55 per persoon per dag (vanaf 18 jaar). Voor camping Birkelt geldt er een eco-tax à €0,85 per persoon per dag (vanaf 3 jaar).


Op alle Iris Parc campings is het mogelijk fietsen, en ook E-bikes, te huren. 

TIP: In Frankrijk is het dragen van een helm verplicht voor kinderen onder de 12 jaar. Dit geldt voor kinderen die achterop zitten of zelf fietsen. 


Alleen op camping Le Chêne Gris is het dragen van een polsbandje verplicht. Bij aankomst op de camping ontvangt elke gast een polsband die tijdens het verblijf zichtbaar gedragen moet worden. Met het dragen van het polsbandje is het mogelijk te controleren wie van buitenaf komen en zo de veiligheid van onze gasten te waarborgen.

 

Tegen betaling kun je van de wasmachine en droger gebruik maken. Voor meer informatie en tokens kun je terecht bij de receptie. 

Weer thuis

 

Ja, het is mogelijk om een reservering te maken voor volgend jaar. Iris Parc boekt dan de gewenste accommodatie en periode voor je in. Hiervoor berekenen we € 200,-. voorboekingskosten. Wanneer de definitieve prijzen bij ons bekend zijn, ontvang je van ons een voorstel en een optie voor 5 dagen waarop je de boeking kunt bevestigen of annuleren. Bij bevestiging worden de € 200 voorboekingskosten verrekend met je eerste betaling. Bij annulering storten wij dit geld zo spoedig mogelijk op je rekening terug.

Tot 1 december 2017 geldt een aanbetaling van 20% van de huursom (daarna geldt 30%) en reserveringskosten. Tot 15 april 2018 heb je de mogelijkheid om 1 keer je reservering kosteloos te wijzigen (op basis van beschikbaarheid).

 


Het is helaas niet mogelijk om een brochure te bestellen sinds 2016. Iris Parc heeft geen nieuwe vakantiebrochure gemaakt. Een besluit dat past bij onze visie op duurzaam ondernemen. Zo helpen we mee om de papierberg te verkleinen. Daarnaast zien we dat steeds meer mensen gebruik maken van onze website. Alle campings en uitgebreide beschrijvingen van de faciliteiten en de omgevingen vindt u op onze website.

 

Vragen en/of opmerkingen kun je altijd ter plekke melden. Daarnaast ontvang je na je verblijf een enquêteformulier waar je je mening kunt geven. Natuurlijk kun je altijd telefonisch contact opnemen met onze medewerkers


Indien je iets belangrijks bent verloren of vergeten op je vakantiebestemming verzoeken wij je dit binnen 1 week na thuiskomst telefonisch bij één van onze medewerkers te melden. Voor de meeste kans op succes vragen wij je zoveel mogelijk kenmerken van het voorwerp te noemen, zoals merk, kleur, maat en eventuele andere specifieke kenmerken.