Bellen +31 (0)40 844 77 52
we zijn nu gesloten

Camping quality

Je hebt nog geen boeking gemaakt

Privacy statement

  • Voorzieningen dagelijks open
  • Hele seizoen animatie
  • Aankomst elke dag

1. Algemeen

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Vanaf die datum is de privacywetgeving dezelfde in de volledige Europese Unie. Deze Privacy Policy is opgemaakt in overeenstemming met deze verordening.

2. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw gegevens?

Backers Beheer BV en haar werkmaatschappijen , gevestigd aan de Marinus van Meelweg 16, 5657 EN Eindhoven, is de verantwoordelijke voor de verwerking van uw gegevens.

3. Welke persoonsgegevens verzamelen we?

Wij bewaren enkel de gegevens die u zelf achterlaat via formulieren op onze website , via formulieren die wij u toesturen via email, of telefonisch doorgeeft bij een reservering.

3.1. Persoons- en contactgegevens

Bij de reservering van uw vakantie, vragen wij uw contactgegevens, waaronder naam, voornaam, postadres, emailadres, telefoonnummer, maar ook uw moedertaal en geboortedatum. Ook vragen wij tijdens de reservering de naam en het telefoonnummer van een contactpersoon/thuisblijver die we in geval van nood kunnen bereiken als u op vakantie bent. Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, dan vragen wij uiteraard uw emailadres, naam en voornaam. Wanneer u een reactie plaatst op onze blog, dan vragen wij uw naam en emailadres. Sluit u via ons een reisbijstandsverzekering af, dan vragen wij uw kentekennummer. Bij reserveringen voor bepaalde campings vragen we naar het kentekennummer van uw auto. In uitzonderlijke gevallen kan het gebeuren dat er op de camping zelf een copy van de identiteitskaart gevraagd wordt.

3.2. Interesses en voorkeuren

Wanneer u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief, kunt u eventueel uw vakantievoorkeuren en interesses doorgeven via uw persoonlijke profielpagina. Aan de hand van die gegevens proberen wij u periodiek informatie te sturen in lijn met uw interesses.

3.3. Reviews en vakantie-beoordelingen

Na uw vakantie vragen wij u naar feedback over uw vakantie-ervaring. U krijgt dan de mogelijkheid om een review te schrijven en deze te laten publiceren op onze website. Als u dit niet wenst, dan kunt u dit ook aangeven.

3.4. Chat

Indien u een chatgesprek met ons aangaat, dan noteren wij enkel een korte beschrijving van uw probleem of vraag en het resultaat ervan. Wij noteren geen persoonlijke gegevens zolang u deze niet wenst te delen met ons.

3.5. Geen betalingsgegevens.

Wanneer u tijdens de reservering overgaat tot betaling, dan wordt u doorgestuurd naar de website van onze betalingspartner. Het is deze partner die in een beveiligde omgeving uw betalingsinformatie verwerkt. Wij slaan geen bank- of kredietkaartgegevens op op dat moment. Bij een telefonische boeking, zijn wij voor de betaling genoodzaakt uw kredietkaartnummer, de uiterste geldigheidsdatum en het eventuele controlecijfer te vragen indien u kiest voor een betaling via creditcard. Wij bewaren deze gegevens niet! Voor de borgstelling bij aankomst op de camping is het mogelijk om hiervoor uw creditcard te gebruiken. Bij vertrek worden die gegevens verwijderd en dus niet bewaard.

3.6. Persoonsgegevens die automatisch verzameld worden op onze website

Wij maken gebruik van cookies en overige technieken zoals JavaScript en web beacons. Omdat wij uw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van uw bezoek(en) aan onze website willen verbeteren, vinden wij het belangrijk dat u weet hoe en waarom wij cookies gebruiken. Hier  proberen wij u zoveel mogelijk informatie te verschaffen over het gebruik van deze technieken, en hoe u deze technieken kunt aanpassen aan uw wensen.

4. Waarom verwerken wij uw persoonsgegevens?

4.1. Om u een geslaagde vakantie te bezorgen

Het verstrekken van uw persoonsgegevens is noodzakelijk voor de overeenkomst die u sluit met Iris Parc voor de realisatie van uw vakantie. Zonder uw voornaam, naam en postadres kunnen wij u immers niet correct identificeren als persoon. De informatie van de medereizigers is belangrijk om na te gaan of de accommodatie in regel is met het aantal personen van het reisgezelschap, maar ook voor de bepaling van de eventueel te betalen toeristenbelasting op de camping. Die is namelijk varierend volgens de leeftijd van de deelnemers. Als wij het telefoonnummer vragen van een contactpersoon/thuisblijver, dan is dat om in geval van nood iemand in uw thuisland te kunnen informeren, mocht u dat zelf niet kunnen doen, of om, ook weer in geval van nood, met u in contact te komen als dat niet lukt op het nummer dat u ons heeft gegeven.

4.2. Om met u te communiceren in verband met uw vakantie

Telefoonnummers en emailadres zijn noodzakelijk voor belangrijke communicatie die verband houdt met de uitvoering van uw vakantie. Zoals het versturen van uw reserveringsbevestiging, reispapieren, betalingsinformatie,.... Maar ook op de dag van vertrek willen wij u kunnen informeren over wijzigingen of eventuele bijzondere omstandigheden in de regio waar u op vakantie gaat. Deze berichten via SMS of email zijn geen marketingmails maar zijn informatieve mails die in het kader van uw vakantie verstuurd worden. Zelfs indien u zich afmeldt van de marketing nieuwsbrieven, zult u deze belangrijke info toch blijven ontvangen. Na vakantie vragen wij u ook feedback omtrent uw vakantiebeleving.

4.3. Om u nieuwsbrieven te kunnen sturen (marketing communicatie)

Door uw inschrijving voor de nieuwsbrief, geeft u ons toestemming om u op periodieke wijze te informeren over interessante vakantieaanbiedingen via email. Bent u klant, dan zullen wij u na uw vakantie verder informeren over mogelijke vakanties met Iris Parc via onze periodieke nieuwsbrieven. Via de uitschrijflink onderin die nieuwsbrieven kunt u zich ten allen tijde uitschrijven. Wij gebruiken uw emailadres tevens voor Custom Audience targeting via Facebook. Iris Parc maakt een Custom Audience aan door emailadressen van haar abonnees te uploaden in een advertisingtool. Deze groep kan vervolgens worden gekoppeld aan een specifieke Facebookcampagne: alleen de Facebookgebruikers die het best beantwoorden aan het interesseprofiel, krijgen de campagne te zien. Hoe u zich hiertegen kunt verzetten, leest u verder in deze policy.

4.4.Om u postmailings te kunnen sturen

Als klant is het ook mogelijk dat u aanbiedingen van Iris Parc ontvangt via de post. Wij delen uw persoonsgegevens niet met derde partijen voor directmarketingdoeleinden via de post.

4.5. Om te personaliseren en uw klantenbeleving te verbeteren

De online gegevens die wij verzamelen tijdens uw websitebezoek, worden gebruikt voor volgende punten:

  • Interne analyse op geanonimiseerde data om uw websitebezoek in de toekomst nog aangenamer en doelgerichter te maken;
  • Interne analyse om nog beter onze producten af te stemmen op de noden van onze bestaande en potentiële klanten;
  • Om u berichten te kunnen sturen volgens uw wensen en interesses;
  • Om u gerichte camping advertenties te kunnen sturen.
  • ​Op onze e-Privacy pagina  informeren wij u in detail over deze doelen en hoe u deze kunt aanpassen aan uw eigen wensen en voorkeuren.

5. Persoonsgegevens die we delen met derde partijen

5.1. Contactgegevens naar aanleiding van een vakantiereservering

De informatie die wij tijdens de reservering verzamelen wordt met geen enkele derde partij gedeeld, uitgezonderd volgende partijen:

  • De camping waar u op vakantie gaat.
    Bepaalde gegevens worden gecommuniceerd naar de camping in het kader van de overeenkomst die u heeft met Iris Parc. Hierbij gaat het om volgende persoonsgegevens : Voornaam, Naam. Om de ontvangst op de camping vlotter te laten verlopen, zullen wij in de toekomst ook uw adresgegevens doorsturen. Momenteel vraagt men aan de receptie nogmaals deze gegevens omdat de lokale wetgever daarom vraagt.

  • Incassobureau in geval van niet-betaling.
    Als u na de ontvangst van onze aanmaningsbrieven nog altijd niet bent overgegaan tot de betaling van uw vakantie, dan zijn wij genoodzaakt om uw dossier over te maken aan het incassobureau (Incassopartners , Dellaertweg 9F, 2316 WZ Leiden, Nederland) waarmee wij samenwerken.
    De persoonsgegevens die wij met hen delen zijn : Voornaam, Naam, Geslacht, Taal, Adresgegevens, Telefoonnummer.
    Zij zullen enkel met u contact opnemen in het kader van de terugvordering van de betaling die u ons nog verschuldigd bent. Zij mogen in geen geval gebruik maken van uw gegevens buiten het kader van de rechtsvordering die Iris Parc heeft tegenover u.

  • Politie of rechterlijke instanties wanneer zij daarom vragen.
    Wanneer er zich incidenten zouden voordoen op de camping waarbij gewonden of doden vallen, dan is het best mogelijk dat plaatselijke autoriteiten ons om persoonsgegevens vragen in het kader van hun onderzoek.

5.2. Contactgegevens voor marketingcommunicatie

Uw naam, voornaam en emailadres verkregen tijdens de inschrijving op onze nieuwsbrief delen wij NIET met derde partijen. Mochten wij in de toekomst overgaan tot een samenwerking met derde partijen in het kader van een commerciële actie (prijsvraag, wedstrijden, voordeelaanbiedingen), dan zullen wij altijd om uw toestemming vragen voor het gebruik van uw emailadres bij dergelijke commerciële acties.

5.3. Persoonsgegevens die automatisch verzameld worden op onze website

Om voor u bepaalde campingadvertenties te kunnen sturen in lijn met uw vakantievoorkeuren maken wij wel gebruik van cookies die door derde partijen op onze website worden geplaatst. Meer informatie over deze partijen en hoe u uw voorkeuren kunt aanpassen aangaande deze partijen, vindt u op onze e-Privacypagina .

6. Hoelang bewaren we uw persoonsgegevens?

Persoonsgegevens van klanten houden wij om statistische redenen bij tot 5 jaar na de laatste reservering. Wij willen steeds het onderscheid kunnen maken tussen bestaande klanten en nieuwe klanten. Bestaande klanten komen in aanmerking voor bepaalde voordelen waar nieuwe klanten nog niet van kunnen genieten.
Nieuwsbriefinschrijvers die geen klant zijn, blijven bewaard in ons emailsoftwaresysteem tot maximaal 2 jaar na hun uitschrijfdatum. Het betreft dan enkel de gegevens die zij hebben nagelaten in hun nieuwsbriefprofiel (voornaam, naam, emailadres, interesses,etc.).
Wat betreft de bewaring van de gegevens die automatisch worden verkregen bij het bezoek op onze website, verwijzen wij u naar onze 
e-Privacy pagina .

7. Uw recht op inzage

U heeft het recht om op elk moment gratis kennis te nemen van de persoonsgegevens die bij ons worden bewaard.
Bent u geen klant, maar heeft u zich ingeschreven op onze nieuwsbrief, dan kunt u ten allen tijde via uw profielpagina uw gegevens inkijken die u tijdens inschrijving of nadien heeft ingevuld. De profielpagina kunt u terugvinden via de link onderin elke nieuwsbrief. 
Roept u uw ‘recht op inzage’ in via telefoon, dan zijn onze medewerkers verplicht uw identiteit te controleren op alle mogelijke manieren. Contacteert u ons hiervoor via email via privacy-nl@irisparc.com , gelieve uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden zodat wij uw identiteit kunnen controleren. Wij willen er immers zeker van zijn dat u degene bent aan wie wij de gegevens kenbaar willen maken.

8. Uw recht op correctie, verwijdering en overdraagbaarheid van uw gegevens

Zijn uw persoonsgegevens niet correct ( u bent bijvoorbeeld verhuisd), dan kunt u ons de correcte gegevens kosteloos meedelen via privacy-nl@irisparc.com. Uw interesses en voorkeuren als nieuwsbriefabonnee aanpassen is altijd mogelijk via de profielpagina waarvan u de link terugvindt onderaan uw nieuwsbrief. 
Het corrigeren van vakantiebeoordelingen na het verzenden van uw antwoorden van de tevredenheidsenquête, is echter niet meer mogelijk. Wij gaan ervan uit dat u deze enquête waarheidsgetrouw heeft ingevuld.
Verwijdering van al uw gegevens uit onze bestanden kunt u ons via dezelfde weg laten weten, maar kan gevolgen hebben. Wanneer u in de toekomst opnieuw bij ons zou reserveren, dan zult u niet kunnen genieten van trouwe klanten voordelen, omdat u niet meer als trouwe klant bekend bent bij ons. Hou er rekening mee dat wij uw persoonsgegevens niet kunnen verwijderen zolang u nog een openstaande vakantiereservering bij ons heeft, of zolang u nog financiële verplichtingen heeft tegenover Backers Beheer BV en haar werkmaatschappijen. Wanneer u overgaat tot dergelijke aanvraag, is het beter te weten waarom u uw gegevens (die bij ons veilig bewaard worden) wenst te verwijderen. Wenst u enkel geen commerciële brieven meer te ontvangen? Dan kunt u dit makkelijk zelf regelen via de link 'uitschrijven' onderin uw nieuwsbrief. U kunt ons ook laten weten via privacy-nl@irisparc.com. 
Wenst u tenslotte uw gegevens te bekomen onder vorm van een electronische drager (bijvoorbeeld in een excel file), dan kunt u dit aanvragen via privacy-nl@irisparc.com. Wij leveren enkel de persoonsgegevens die u ons via het reserveringformulier heeft verstrekt, na controle op de identiteit van degene die de gegevens aanvraagt, en dat binnen de wettelijke termijn van één maand na uw aanvraag.
Zorg er bij elke aanvraag voor dat u al uw contactgegevens noteert, zodat wij uw aanvraag direct kunnen behandelen voor de juiste persoon en het juiste adres. Dus zeker naam, voornaam, geboortedatum, adres, emailadres en eventueel telefoonnummer niet vergeten te melden.

9. Uw recht van verzet

U kunt zich verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden. 
Als u niet wilt dat wij uw gegevens verder gebruiken voor het versturen van commerciële aanbiedingen via postmailings of nieuwsbrieven, dan kunt u dit aangeven via privacy-nl@irisparc.com, of u schrijft zich uit via de link onderaan uw nieuwsbrief. 
Als u niet wilt dat wij uw gegevens tijdens het surfen op onze website (via cookies) verder gebruiken voor het versturen van commerciële aanbiedingen via onze advertentienetwerken, dan moet u dit duidelijk aangeven op de website via onze 
“cookie” pagina . De link naar die pagina vindt u onderaan onze website. Door het afvinken van de advertentiecookies zult u in de toekomst geen advertenties meer ontvangen naar aanleiding van uw websitebezoek.

10. Veiligheid

Iris Parc heeft veiligheidsmaatregelen ontwikkeld die aangepast zijn op technisch en organisatorisch vlak, om de vernietiging, het verlies, de vervalsing, de wijziging, de niet-toegestane toegang of de kennisgeving per vergissing aan derden van uw persoonsgegevens te  vermijden alsook elke andere niet toegestane verwerking van deze gegevens.
Iris Parc garandeert dat bij misbruik van uw persoonsgegevens, dat veroorzaakt is door tekortkomingen in haar veiligheidsvoorzieningen, zij daarvoor de aansprakelijkheid opneemt en de eventueel bewezen schade vergoedt. In geen geval kunnen wij echter verantwoordelijk worden geacht voor enige directe of indirecte schade die voortvloeit uit een foutief of onrechtmatig gebruik door een derde van de persoonsgegevens. Het is in dit opzicht belangrijk dat u als consument de veiligheidsvoorschriften naleeft, onder andere door elke niet toegestane toegang tot uw registratieadres te voorkomen. U bent inderdaad als enige verantwoordelijk voor het gebruik dat wordt gemaakt vanaf uw computer  en IP-adres, alsook voor de vertrouwelijkheid ervan. Iris Parc houdt eraan de consument ervan te verwittigen dat onze website links, hyperlinks of referenties kan bevatten naar andere sites die Iris Parc niet controleert en waarop deze Privacy Policy niet van toepassing is. Deze sites worden niet beheerd door Iris Parc. Iris Parc is niet verantwoordelijk voor de inhoud van zulke websites waarnaar verwezen wordt en ook niet voor de producten of diensten die erop vermeld worden. Iris Parc raadt u dus aan om aandachtig elk privacyreglement van elke site die u bezoekt, te lezen daar deze kan verschillen van deze Privacy Policy.

11. Toepasselijk recht

Deze Privacy Policy is opgemaakt in overeenstemming met de nieuwe Europese regelgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Bij eventuele klachten, kunt u de ‘Autoriteit Persoonsgegevens’ contacteren. Zij is de leidinggevende autoriteit voor Backers Beheer BV en haar werkmaatschappijen. De ‘Autoriteit Persoonsgegevens’ kunt u contacteren op volgend adres: Postbus 93374 - 2509 AJ DEN HAAG. Tel:00 31 (0)900 - 2001 201.

12. Aanvaarding

Door het gebruik van onze website en onze diensten aanvaardt u alle bepalingen van deze Privacy Policy en stemt u ermee in dat Iris Parc uw gegevens verzamelt en verwerkt in overeenstemming van deze Privacy Policy.

13. Contact

Voor alle bijkomende inlichtingen of opmerkingen met betrekking tot deze Privacy Policy kunt u contact opnemen met onze klantenservice via email op privacy-nl@irisparc.com  of via brief op volgend adres : Marinus van Meelweg 16, 5657 EN Eindhoven.