Bellen +31 (0)40 844 77 52
we zijn nu gesloten

Je hebt nog geen boeking gemaakt

Camping Ardèche/Drôme

  • Voorzieningen dagelijks open
  • Hele seizoen animatie
  • Aankomst elke dag

Campingvakantie in de Ardèche/Drôme

Camping Le Château de Galaure

Kies je voor een vakantie op een camping in de Drôme? Dan kies je voor kamperen in één van de mooiste regio's van Frankrijk. Daar waar de Ardèche, de Provence en de Franse Alpen elkaar ontmoeten, verleidt de Drôme je met historie, natuur en haute cuisine. Romantische lavendelvelden, uitgestrekte wijngaarden, indrukwekkende kastelen...de Drôme heeft het allemaal.

 

 

 

De Drôme, een departement in de regio Rhône-Alpes, ligt in het oosten van Frankrijk. Vanaf je camping in de Drôme kun je de leukste uitstapjes maken. Van culturele tot culinaire tripjes, van puur natuur tot lekker sportief.

Natuur in de Ardèche/Drôme

Camping Le Château de Galaure

Provençaalse Drôme

Deze door zon en lavendelvelden verwende streek aan de zuidzijde van de Drôme vormt een attractie op zich. Velden vol met koren en geurende lavendel, charmante bergdorpjes en olijfboomgaarden kleuren het landschap van de Provençaalse Drôme in zachte tinten geel, groen en paars. Het is niet moeilijk om je hart aan deze streek te verliezen. 

 

 

 

Vercors Regionaal Natuurpark

Moeder aarde op haar mooist! De Vercors is een adembenemend berggebied met bossen, kalkrotsen, valleien, grotten en ravijnen. In de winter is dit Regionaal Natuurpark populair bij skiërs en langlaufers, in de zomer komen er vooral wandelaars naar de camping in de Drôme. Die kunnen kiezen uit bijna 3000 kilometer fraaie wandelroutes.

Cultuur rond Valence en Montélimar

Camping Le Château de Galaure

Palais Idéal in Hauterives

Als je vanaf de camping in de Drôme een ansichtkaartje verstuurt, kies dan voor een prent van Palais Idéal. Dit wonderbaarlijke paleis in Hauterives werd namelijk gebouwd door...de lokale postbode! Hij metselde zijn droompaleis van stenen die hij tijdens zijn dagelijkse postrondes verzamelde. De bouw duurde in totaal 33 jaar. In 1969 werd Palais Idéal op de monumentenlijst geplaatst. Hauterives ligt ten noordoosten van Châteauneuf-de-Galaure aan de D51. Een bezoekje waard!

Lyon, culinaire sterrenstad met historie

Lyon is, na Parijs en Marseille, de derde stad van Frankrijk. Het is een fantastische stad. Het middeleeuwse centrum is de grote trekpleister. Sinds 1998 staat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Neem de trap (of kabelbaan) naar de hooggelegen witte basiliek van Notre-Dame de Fourvière en geniet van het uitzicht. En wist je dat Lyon een synoniem is voor haute cuisine? Lyon herbergt de meeste sterrenrestaurants van Frankrijk!

Mirmande, het mooiste dorpje van Frankrijk?

Een charmant dorpje in de Drôme met -volgens een vakkundige jury- de mooiste daken van Frankrijk. Maar misschien ben je in Mirmande zelfs in het allermooiste dorp van Frankrijk.

 

 

 

 

De vele kunstenaars die zich er in de loop der jaren vestigden vinden van wel. Wie weet hebben ze gelijk.De kronkelende straatjes en robuuste woninggevels houden het middeleeuwse karakter van Mirmande in ere. Als je verliefd wordt op dit dromerige dorpje, breng dan ook eens bezoekje aan Tournon sur Rhône, Saint Antoine l'Abbaye, Le Poët-Laval en Montbrun-les-Bains. Typisch Drôme! Neem je je fotocamera mee?

Montélimar, de stad van de noga

Honing, vanille, amandelen, pistache, eiwit en suiker zijn de ingrediënten van dé specialiteit van Montélimar; noga. Of op z'n Frans: nougat. In dit prachtige stadje vind je vele nogafabriekjes, delicatessenwinkeltjes en een museum aan de Avenue du Gournier.

De chocoladefabriek van Valrhona's 

Mmh chocola!! Kinderen zijn er gek op. De bekende chocolademaker Valrhona’s heeft een échte chocoladefabriek. Proeven, ruiken en zelfs meedoen aan workshops. Dat kan allemaal bij La Cité du Chocolat in Tain l’Hermitage. De heerlijke geur van cacao zou je vanaf de camping al bijna kunnen ruiken, want het is maar 25 minuten rijden.

Kinderenvakantie in de Archèche

Camping Le Château de Galaure

Parc Oasis Aventura

Op maar een kwartiertje rijden van camping Le Château de Galaure ligt Parc Oasis Aventura; een geweldig avonturenpark voor het hele gezin vanaf 5 jaar. Leg een spannend boomklimparcours af, of word voor even een echte 'zorbonaut' (een spannende afdaling in een kunststof bal). Tussen de spannende bezigheden door kun je lekker picknicken en de kinderen kunnen zich vermaken in het labyrinth en op de trampoline. 

Vélorail Ardèche

Met een speciale railfiets trap je over een 12 kilometer lange, historische spoorweg uit 1891! Het uit de rotswanden gehouwen spoor leidt je over bruggen en viaducten en door oude tunnels. Een spannend, actief en leerzaam dagje uit voor jong en oud. De fietsen zijn geschikt voor gezinnen tot 5 personen. Wel raden we aan om van tevoren te reserveren, dat kun je doen bij de receptie.
 

 

 

 

Krokodillenfarm in Pierrelatte

Meer dan 400 soorten krokodillen en gigantische landschildpadden in een grote tropische kas. Dit is je kans om deze intrigerende dieren eens van heel dichtbij te bestuderen. En met je bezoek steun je ook nog eens wetenschappelijk onderzoek en het beschermingsprogramma voor de krokodillen.

Vlindertuin en Vogelpark

De Vlindertuin in het stadje Die is een leuk uitje voor kinderen. In Jardin des Découvertes kunnen je kinderen onder meer de grootste vlinder ter wereld bewonderen! Ten zuiden van Valence is Jardin aux Oiseaux een aanrader. Dit vogelpark (met spannende roofvogelshows!) vind je in Upie.

Tienervakantie in de Ardèche/Drôme

Camping Le Château de Galaure

Aquarium des Tropiques

27 aquaria, samen gevuld met 50.000 liter water en honderden tropische vissen. Tijdens je bezoek aan het Aquarium des Tropiques maak je kennis met alle aspecten van De Vis. Wat voelen ze nou precies? En hoe kunnen ze ademen onder water? Je komt het hier allemaal te weten. Daar zul je indruk mee maken bij je vrienden! Een extraatje is de collectie insecten, schelpen en ingelijste vlinders die je hier kunt bekijken.

Safari de Peaugres

Op safari in Frankrijk? Jazeker! In het park Safari de Peaugres kun je op twee manieren kennismaken met meer dan 900 dieren. Met de eigen auto of met de bus van het park ga je op ontdekkingsreis door Afrika, Noord-Amerika en Azië. Liep daar nou net een beer voorbij? Ja, dat kan dus zomaar gebeuren! Lopend kun je genieten in het apencentrum en oog in oog komen te staan met tijgers en leeuwen. Het park ligt op maar een half uurtje rijden van de camping.

 

 


Accroforest

Een heus avonturenpark op nog geen half uurtje rijden van de camping, dus je bent er zo. Je klimt naar de boomtoppen en hoog in de lucht kun je verschillende uitdagingen aangaan (als je durft). Waar je dan aan moet denken? Nou, koorddansen, zip-lijnen, trapezes en slingeren aan lianen zijn een paar voorbeelden. Jongere broertjes/zusjes kunnen zich in de tussentijd vermaken in de leuke speeltuin in het bos.

Le Palais Idéal

Maar liefst 30 jaar deed de Franse postbode Ferdinand Cheval erover om het Palais Idéal te bouwen. Tijdens zijn rondjes post verzamelde hij stenen en andere materialen om zijn  droomproject te maken. Zijn streekgenoten vonden hem maar een rare snuiter en verklaarden hem voor gek, maar tegenwoordig kun je dit aparte gebouw bezoeken en is het zelfs uitgeroepen tot Nationaal Monument!

 

Op zoek naar een camping in Frankrijk? Klik hier voor een overzicht

 

Aanbiedingen


In het laagseizoen kun je bij Iris Parc profiteren van het Gratis Nachten voordeel. Oók in de meivakantie!

Bekijk aanbieding

Contact 


31 Rue du Stade
26330 Châteauneuf-de-Galaure
Frankrijk

T: +(33) (0) 4 75 31 33 35

SIRET - 533 940 912 00017


Bekijk